Browse By

«Dirección Sureste», de Soledad Vallet

SuresteDirección Sureste és el primer llibre de narrativa infantil escrit per Soledad Vallet, il·lustrat per Úrsula Nieto i editat per Ediciones Carena. Aquesta escriptora el 2018 publicà en aquesta mateixa editorial el seu poemari Amorémonos.

L’autora conta la història de César i el seu gos Braco que viuen una sèrie d’aventures acompanyats de Lamberto, un ànec que s’estrena com a comercial d’una empresa que es dedica al món de la Imaginació. La Presidenta, la Científica, la Doctora, les Bruixes… ajuden els personatges a avançar en el seu itinerari d’aprenentatge en mig d’un espai imaginari però ple de natura.

A més, la seua lectura resulta entretinguda gràcies al ritme àgil de la construcció dels sis capítols dels quals consta el relat. Transmet valors com l’acceptació de la diversitat, la resolució de conflictes i, per damunt de tot, reivindica la fantasia i la imaginació com a entreteniment, així com els jocs que podríem qualificar de tota la vida. Porta com a extra la participació del públic lector , si aquest ho vol, de la qual cosa s’ha encarregat la il·lustradora Úrsula Nieto.

Marcar l’edat a la qual van dirigits els llibres és un recurs editorial que respon a un clixé comercial que ajuda les persones lectores i \o compradores a triar els llibres i que garanteix un cert èxit en l’adquisició del producte. Dirección Sureste respon més o menys als cànons del middle gradel. Ara bé, no trobarem el dolent o la dolenta, no hi són, els personatges avancen però enfrontant-se a desafiaments i no a persones. Va dirigit, doncs, a un públic entre 8 i 12 anys que li agrade llegir però que no necessite un disseny gràfic elaborat.

Tot i els cànons, s’observa que el llibre no porta edat assignada en cap part de la coberta ja que, també, el públic adult en pot fer una lectura agradable. Pot llegir-lo per a sí mateix, o per a d’altres, i així desconnectar de la realitat i viure situacions imaginàries cosa molt recomanable en els temps que corren.

Encarna Villafranca Giner


There is no ads to display, Please add some

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *