Browse By

L’AELC I ACPV COMMEMOREN EL DIA DE LA DONA I LA LITERATURA EL DIVENDRES 10 DE MARÇ

El divendres 10 de març l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitza, amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Llibreria Fan Set, un acte per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, des de la perspectiva de la cultura i la literatura, que són els àmbits de treball natural de les entitats esmentades.

L’acte tindrà lloc a la seu central d’ACPV, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), a València, el divendres 10 a les 20,30h, i tindrà com a element central el lliurament de la Lletra Lila, un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la Junta territorial de l’AELC al País Valencià a una escriptora valenciana de reconeguda trajectòria i obra.

D’aquesta manera, es vol contribuir a visibilitzar la presència i l’obra de les dones en l’àmbit de la cultura i la llengua, i alhora enriquir una diada reivindicativa com el 8 de març amb una perspectiva particular.

Maria Saiz, una de les fundadores del col·lectiu Gargots, serà la responsable de conduir l’acte. La poeta i traductora eivissenca Nora Albert farà una glossa sobre Isabel Robles, i la cantautora d’Oliva Clara Andrés oferirà un recital pensat especialment per a l’ocasió.

L’acte finalitzarà amb un sopar literari, pel qual cal reservar (15€ per persona) a aelc@escriptors.cat

Isabel Robles és professora, poeta, traductora i crítica literària. Ha publicat els reculls de poesia L’Espiral (1994), Llibre dels adéus (2009) i Les sabates i altres poemes (2014) i ha traduït de l’anglès a poetes com Myrna Lamb, Anne Sexton o e. e. Cummings. Ha estudiat, des d’una perspectiva de gènere, l’obra d’autores com Kate Chopin, Carme Riera, Montserrat Roig, Isabel-Clara Simó o Virginia Woof. Paral·lelament Isabel Robles ha mantingut una important activitat com a crítica i divulgadora de l’obra d’escriptores valencianes actuals, a través d’articles a la premsa i en revistes culturals i literàries com ara Levante-emv o L’Aiguadolç, i de la participació en incomptables recitals, col·loquis i actes literaris.

Isabel Robles serà la segona escriptora distingida amb la Lletra Lila. L’any passat, el primer en què es va lliurar, el reconeixement va ser per a la poeta i traductora Encarna Sant-Celoni.


There is no ads to display, Please add some

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *