Browse By

MALALTS DE MÚSICA

MALALTS DE MÚSICAMalalts de música és el nom escollit per al programa desenvolupat i impulsat per la Direcció de l’Hospital General d’Elx dins un pla molt més ambiciós que pretén humanitzar el més possible l’estància dels pacients ingressats durant els tractaments sanitaris.

L’estada d’un pacient a un hospital sol portar aparellada situacions con la sensació d’aïllament, exclusió de la vida social habitual i una mancança important en quant a activitats lúdiques quotidianes entre d’altres.

L’objectiu del programa és portar part d’aquestes activitats a l’hospital pel fet que els pacients no poden anar on habitualment es fan.

Perquè Malalts  de Música?

Pensem que la música com a producte cultural és totalment universal i ens agrada a tots. Pot ser no amb totes les seues expressions però si més no, alguna més que altra segurament.

Per això s’han escollit les activitats musicals com a element essencial del programa i sobre ella es faran un seguit d’actuacions per tal que les pacients puguen assistir al mateix centre hospitalari.

I dins aquesta proposta per això escollim el nom del programa: “Malalts de Música”.

La paraula malalt és la forma col·loquial de definir a una persona que té o pateix una malaltia i pot ser un terme lingüístic pejoratiu en alguns casos. Però el terme també té una certa ambigüitat. Si li afegim una altra paraula pot deixar de ser pejoratiu. Una persona malalta de música vol dir que li agrada molt la música i no és pejoratiu en absolut.

I amb aquesta desambigüació hem volgut jugar i per això ens sembla molt apropiat per al nostre programa.


There is no ads to display, Please add some

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *