Browse By

La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí arranca el curs amb una conferència de Vicent Pascual

La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí arranca el curs amb una conferència de Vicent Pascual «Reptes del plurilingüisme al País Valencià»

La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí organitzarà el pròxim dijous dia 21 de setembre el curs acadèmic a partir de les 18.00 h a la sala Rafael Altamira de la Seu Universitària d’Alacant amb una conferència de Vicent Pascual i aprofitarà l’acte per anunciar els projectes que desenvoluparan al llar del curs 2017 – 2018.

Nota biogràfica de Vicnet Pascual

Feu la carrera de magisteri i l’any 1970 s’inicià en la docència. La resta de la seva formació l’ha adquirida de manera autodidàctica. Ha tingut una trajectòria clau en el procés d’introducció de la llengua catalana en l’escola valenciana i la seva modernització en les darreres tres dècades. Del 1973 al 1977 treballà com a professor de català al Col·legi Francesc Ribalta d’Algemesí, on va començar a fer classes de valencià. Ha destacat en l’elaboració de material didàctic, especialment de llibres de text, que ha obtingut una gran difusió. Cal destacar, en aquest apartat, els primerencs Penyagolosa I i II (escrits conjuntament amb Vicent Pitarch i Josep Palomero), dedicats a l’ensenyament del valencià als adults. També és autor del Diccionari Tabarca: valencià-castellà / castellà-valencià(1990, revisat i ampliat el 2011) i del Diccionari Tabarca escolar valencià-castellà / castellà-valencià (2015). Pel que fa a l’educació bilingüe i plurilingüe, és coautor, amb Vicent Sala, del llibre Un model educatiu per a un sistema escolar amb tres llengües (1991). Posteriorment ha publicat El tractament de les llengües en un model d’educació plurilingüe i intercultural (2006), diversos articles en revistes especialitzades i documents programàtics com ara Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià (Escola Valenciana, 2011). Va ser assessor pedagògic al Servei de Formació de Professorat CEFIRE d’Alzira durant molts anys i de l’Editorial Gregal en els inicis. Finalment treballà com a assessor de programes plurilingües a la Generalitat Valenciana. També ha escrit novel·les juvenils com El guardià de l’anell (1984), L’últim guerrer (1986), L’enigma del medalló (1996) i Els dorments (2014). Ha rebut el Premi Socarrat Major (2016) i la Medalla de la Universitat de València (2017)

La conferència es diu «Reptes del plurilingüisme al País Valencià».

L’acte servirà per a presentar els projectes més destacats de l’entitat que podem citar:

Les Trobades d’escoles en valencià 2018 que enguany compleixen 30 anys les d’infantil i primària i 16é de secundària i batxillerat. La de col·legis es farà a Alacant i  la d’IES es farà a Sant Vicent del Raspeig.

També l’organització del concurs literari Sambori en la seua  20a edició intentant continuar amb l’increment de centres i participants en la comarca de l’Alacantí.

Un projecte que va nàixer a l’Alacantí i hui està extens a tot l’àmbit lingüístic del català és la Lliga debat de secundària i batxillerat, que enguany tornarà a enfrontar dialècticament a estudiants de secundària i batxillerat al voltant del si «L’humor té límits».

Un altre clàssic serà La Gira – Festival itinerant de música en valencià que enguany farà 11 anys del primer concert a Fogueres i continuarem amb el de la Trobada dels IES i la col·laboració a la Fireta de Sant Jaume del Campello i altres municipis de la comarca de l’Alacantí en la promoció de la música en valencià.

Ja hem començat a organitzar les pròximes sessions de Cinema a l’escola i el Cinema en valencià

I com no, continuarem fent valencianoparlants amb el programa  del Voluntariat en valencià que inclou també el projecte de les Sessions de conversa que es farà en diferents municipis de la nostra comarca.

A més continuarem organitzant la Nit Estellés a Sant Vicent del Raspeig que celebrarem  divendres 22 de setembre a partir de les 21.00 h a la plaça de l’ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i organitzem passejades pels llocs més emblemàtics de la nostra comarca.

Un altre dels projectes serà continuar amb propostes de formació a docents i organitzarem de nou els Tallers 2,0 i les Jornades d’ús i ensenyament del valencià, intercanvi d’experiències en centres plurilingües amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

També al mes d’octubre donarem el  premi Joan Ponsoda a la innovació educativa.

Mantindrem dins dels actes commemoratius del 9 d’octubre la lectura pública del Tirant lo Blanc a l’ajuntament d’Alacant per part d’estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius els dies 6, 10 i 11 d’octubre i organitzarem per primera vegada a la ciutat d’Alacant la Nit Estellés

I l’altra al mes de novembre del 24 al 26 amb motiu de la commemoració del dia de les lletres valencianes (20 de novembre) i l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià organitzarem per segon any la Plaça del Llibre 2017.

I tot això sense oblidar-nos de la realització d’actes al voltant del dia dels drets lingüístics, el dia de la dona i altres que anirem anunciant a poc a poc.

Totes aquestes activitats estan organitzades en molts casos amb el suport dels ajuntaments de la comarca de l’Alacantí, la Xarxa Vives d’Universitat i la Universitat d’Alacant entre altres.

 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Ismael Vicedo 607930565

  • Nomenada Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes de Silla (2005).

 


There is no ads to display, Please add some

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *