Browse By

Marina Albiol durà a l’Europarlament les reivindicacions dels col·lectius veïnals i educatius contra la manipulació a cel obert de granels al port d’Alacant

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha mantingut una reunió amb representants de els col·lectius veïnals i educatius que des de fa anys lluiten contra la manipulació a cel obert de granels pulverulents al Port d’Alacant per les emissions contaminants a l’atmosfera que produeixen. La reunió, a la qual també han assistit el vicealcalde i regidor d’Urbanisme d’Alacant, Miguel Ángel Pavón, i el regidor de Medi Ambient, Víctor Domínguez, ha servit segons la pròpia Marina Albiol “per conèixer el problema que pateixen els veïns i veïnes de la zona per la manipulació de materials a granel a cel obert, i també per estudiar possibles estratègies per dur a l’Europarlament el conflicte que des de fa més d’una dècada mantenen els afectats amb les distintes administracions implicades”.

Durant el transcurs de la trobada els representants dels col·lectius han explicat a grans trets els problemes de salut pública i mediambientals que genera la manipulació a cel obert que es practica al port alacantí, i han traslladat a la portaveu d’EU a l’Eurocambra la seua principal reivindicació: que la manipulació es faça en naus tancades en depressió per evitar llançar a l’atmosfera partícules contaminants. En paraules d’Albiol, “l’autorització d’emissions a l’atmosfera aprovada pel Govern Valencià no acaba d’imposar la solució definitiva al conflicte, que no és altra que naus tancades en depressió, ja que obri la porta a què eixes naus finalment no es construesquen».

Tant Albiol com els representants veïnals han coincidit a assenyalar que la via Europea pot ser de gran utilitat de cara a que les reivindicacions siguen escoltades, ja que semblen estar incomplint-se diverses normatives europees relacionades amb la protecció del medi ambient i de la salut pública: “Hi ha zones protegides per la Xarxa Natura 2000 que es veuen afectades per les emissions que provoca la activitat, com per exemple les àrees marines incloses en la ZEPA i LIC de Tabarca; i Europa és molt clara respecte a la preservació d’aquestes àrees. També hi ha directives sobre pràctiques industrials que assenyalen que aquesta mena d’activitat no pot realitzar-se a l’aire lliure. I tot això, a banda de que sembla evident que s’estan incomplint normatives en matèria de salut pública, quan es donen freqüentment situacions tan greus com que els alumnes de col·legis propers no poden eixir al pati quan l’activitat s’exerceix”, destaca Marina Albiol.

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les avança que els col·lectius afectats presentaran una petició a la Comissió Europea exigint una solució al conflicte, tot subratllant que “independentment de l’estratègia davant la UE i del recorregut de les accions que emprenguen, el que no trobem en absolut lògic és que aquests veïns i veïnes hagen arribat a aquesta situació. Que s’hagen recollit milers de signatures, que s’hagen mobilitzat escoles i barris sencers, que a Alacant duguem més de deu anys de conflicte per aquestes pràctiques com a mínim molestes i gens recomanables, i que a hores d’ara el Govern valencià no haja imposat, sí o sí, les naus tancades en depressió. És evident que s’estan menyspreant els drets, la qualitat de vida i la salut de molts alacantins i alacantines, de manera que confiem a que l’Europarlament estiga obert a escoltar i atendre als colectius afectats. Per la nostra part, treballarem en tot allò que tinguem al nostre abast per solucionar una situació tan greu”.


There is no ads to display, Please add some

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *